GOOGLE+ FOLLOWER

ASSALAMUALAIKUM W.B.T

ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Rabu, 18 Disember 2013

MELAKA WONDERLAND

Assalamualaikum.. Hai.. Ape khabar semua, harap semuanye sehat. Rindunye kat korang.. Rindunye kat blog.. Korang nak tau tak. Hari sabtu hari tu kitorang pegi MELAKA WONDERLAND, family day. Sape pernah pegi MELAKA WONDERLAND? Kalau tak pernah pegi lagi, cube korang pegi, tapi budak-budaklah yang paling seronok skali. Kitorang sewa 1 homestay kat air keroh. Ok la jugak. Besar rumah tu.

Hari sabtu pagi kitorang bertolak dari KL dan sampai sane terus menuju ke Melaka Wonderland. Biasalah budak-budak, nampak je air tak sabar-sabar nak mandi. Biasalah time cuti skolah nie ramai orang bawak anak-anak jalan. Dalam 2 ke 3 jam hujan turun. Masa kitorang sampai tu pun hari memang da mendung. Tapi biasalahkan bukan slalu dapat mandi macam tu kan. Hujan ke tak hujan ke redah je janji dapat main air. Hehe.. Kat Melaka Wonderland tu bukan setakat boleh mandi je, tapi ade jugak permainan seperti paint ball, go kart dan taman dinosour pun ade jugak.

Petang dalam pukul 5 kitorang gerak plak ke homestay. Masing-masing da lapar. Sampai saje di homestay, kitorang pun turunkan barang, kemas-kemas ape yang patut. Lepas tu trus makan. Hehe.. Masing-masing da lapar. Lepas makan kitorang semua buat hal masing-masing. Ada yang tengok tv, mengemas barang-barang, berehat-rehat. Yang bestnye homestay tempat kitorang duduk nie ade mesin basuh. Jarang homestay ade mesin basuhkan. Ape lagi, baju-baju yang dipakai mandi tadi kitorang pun basuh trus, nanti takde la banyak sangat beg yang nak dibawak. Hehe..

Keesokkannye kitorang bersiap-siap plak untuk ke destinasi seterusnye, zoo melaka.  Boleh tahan jugak nak berjalan dalam zoo tu. Macam-macam binatang, haiwan ade. selepas beberapa jam pusing-pusing dalam zoo tu, kitorang pegi mencari tempat makan sebelum kitorang balik KL. Selesai makan kitorang trus gerak balik KL, maklumlah isnin kan masing-masing nak kje. Sampai KL pun da gelap. Balik sampai rumah je masing-masing da kepenatan..

Inilah cerita fiza untuk kali nie. Korang cubelah ke Melaka Wonderland. Okla, sampai disini dulu yang fiza dapat kongsikan. Nanti fiza update lagi ok cerita  kat blog fiza nie ye.
Selamat malam..
Assalamualaikum..

SAYANG KORANG

Terima kasih kerana sudi singgah di blog fiza. Jangan lupa follow fiza ye nanti fiza akan follow korang balik. Jangan lupa juga untuk tinggalkan komen-komen korang disini. Jumpa lagi .....